Pomembno obvestilo

Ambulatna v Dupleku je zaprta.

V kratkem bo na istem naslovu na volju nova koncesionarka.

Povezave do informacij o COVID-19:

- Republika Slovenija (portal GOV.si)

- Nacionalni inštitut za javno zdravje

 

Storitve / Zobna estetika

Storitve

Zobna estetika

 • Spremembo barve zob lahko dosežemo z izdelavo lusk ali prevlek. Taka sprememba je trajna. Je priporočljiva pri težjih zabarvanjih zob ali pa, ko s kemičnim svetlenjem ne dosežemo pričakovanih rezultatov.

  Kemični svetlenje zob vršimo s preparati peroksida različnih koncentracij. Ločimo dva postopka t.i 'in office bleaching' oz. beljenje v ambulanti in t.i. 'walking bleaching' oz beljenje doma.

  Pred beljenjem je potreben natančen pregled zob, še posebej plombiranih. Slabe plombe je potrebno nadomestiti. Če te ne tesnijo dobro, se v špranjah lahko zadrži belilo in povzroča bolečine. Potrebno je očisti zobni kamen in mehke obloge ter zobe spolirat.

  Pri beljenju v ambulanti zaščitimo dlesen in na zobe, ki jih želimo posvetlit nanesemo belilo. Beljenje traja eno uro, a se čas lahko skrajša s segrevanjem belila. Belilo speremo iz zob in seja je končana. Če želena sprememba barve ni dosežena, postopek ponovimo. Zaradi visoke koncentracije peroksida v belilu so možne komplikacije. Te so po večini preobčutljivost zob in poškodbe dlesni. Dlesen se pozdravi, preobčutljivost pa zdravimo s uporabo ustreznih zobnih past in premazov. Resnejša komplikacija je lahko poškodba kosti zaradi visoko koncentriranega peroksida. Kost in zob se lahko zrasteta in posledica zrasti je lahko resorbcija zoba.

  Pri beljenju doma sta potrebna dva obiska pri zobozdravniku. Zobe najprej odtisnemo. Zobni tehnik izdela na podlagi modela ustrezno opornico. V to opornico si pacient sam nanaša belilo in jo nosi določen čas dneva. Čas zdravljenja je odvisen od koncentracije peroksida in želene barvne nianse, a po navadi ne traja več kot sedem dni. Komplikacije so redkejše kot pri beljenju v ordinaciji.

  Med in po beljenju je potrebno uporabljati pasto za občutljive zobe. Izogibat se je treba kavi, rdečemu vinu in podobnim hranilom, ki so močno obarvana.

  Po beljenju je potrebno zamenjati plombe v vidnem delu zobovja zaradi barvne neskladnosti.

  Beljenje oz. svetlenje zob je reverzibilen proces. Zobje se s časom spet zabarvajo in dobijo temnejši odtenek. Postopek je takrat potrebno ponoviti, a v manjšem obsegu.

  Beljenje je samoplačniška storitev.
 • Porcelanske luske so primerne za estetsko in deloma tudi funkcionalno korekcijo sprednjih ploskev vidnih zob. Zob se pri tem minimalno obrusi in obrušeno sklenino nadomestimo z porcelansko lusko, ki jo prilepimo na zob. Obrusi se le sprednja ploskev zoba, ostale ostanejo nedotaknjene. So najboljša izbira, ko vzamemo v obzir estetiko in minimalno izgubo zobne substance.

  Tako lahko trajno spreminjamo obliko, naklon, rotacijo in barvo živih zob. Zelo so primerne tudi, ko so sprednji zobje močno plombirani. Za nežive zobe uporabljamo prevleke. Izdelava luske je samoplačniška storitev.
 • Kamenčki so po navadi izdelani iz kristalnega stekla, lahko pa lepimo tudi poldrage ali drage kamne.

  Zob najprej dobro očistimo in spoliramo, nato po ustreznem postopku prilepimo kamenček.

S klikom na izbran gumb izberite eno izmed ostalih storitev, ki jih ponujamo, in pridobite vse informacije na enem mestu.

Preventiva

Zdravljenje zob

Fiksna in snemna protetika

Zobna estetika