Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

Call Us Now

0044 889 555 432

Opening times

Mon - Fri 9.00 - 18.00

Pokličite

02 22 81 500

Delovni čas

PON: 7.30 - 15.00 SRE: 7.30 - 12.00 ČET: 14.00 - 19.30

Pišite nam

Storitve / Preventiva

Storitve

Preventiva

 • Zaradi nenatančne ustne higiene ostajajo na zobeh zobne obloge. V te obloge se ujame kalcij iz sline. Tako nastane zobni kamen. Le tega je brez strokovne pomoči težko odstraniti.

  Zobni kamen odstranjujemo po potrebi, ko se nabere, vendar je priporočljivo, da med dvema sejama čiščenja preteče najmanj šest mesecev. Po čiščenju kamna zobe še spoliramo. Kamen čistimo z ultrazvočnim čistilcem. Včasih se na zobeh pojavijo obarvane obloge. Nastanejo zaradi nikotina ali barvil v čaju, kavi, rdečem vinu in hrani. Lahko so posledica razrasti bakterij, katerih kolonije so črno obarvane. Take zobe najlažje očistimo s peskanjem.

  Čiščenje kamna in odstranjevanje oblog in poliranje zob so za odrasle osebe samoplačniške storitve, otroci in mladina do 18. leta pa so do njih oproščeni iz naslova Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
 • Je namenjen odkrivanju kariesa in ostalih zobnih in ustnih bolezni, še preden postanejo bolezenski procesi obsežni in tako ogrožajo zdravje zob in ustne votline.

  S preventivnimi pregledi začnemo že pri otrocih. V sklopu sistematskega pregleda se prvi pregled opravi med 6. in 12. meseci in nato vsako leto. V osnovni šoli se takšni pregledi opravljajo vsako leto, v srednji šoli, pa v prvem in tretjem letniku. Študentje imajo preventivni pregled v prvem letniku. Nato so ljudje prepuščeni sami sebi.

  Po pravilih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije ste upravičeni do zobozdravniškega pregleda največ enkrat na leto.
 • Pomemben dosežek preventivnega zobozdravstva je preprečevanje kariesa na griznih ploskvah zob. S preprostim in učinkovitim postopkom s plastičnimi materiali zalijemo tiste dele zoba, ki jih je težko oz. nemogoče očistiti.

  Rezultati tega preventivnega zdravljenja so osupljivi.

  Pojavnost kariesa pri mladini se je v Sloveniji po uvedbi Nacionalnega programa za izboljšanje oralnega zdravja, ki vsebuje tudi zalitje fisur, zmanjšala za štiri krat. Najpomembnejša je zaščita prvih kotnikov, ki začnejo izraščati med 6. in 7. letom starosti. Do zalitja fisur so upravičeni otroci in mladina do 18 leta starosti in študentje.

S klikom na izbran gumb izberite eno izmed ostalih storitev, ki jih ponujamo, in pridobite vse informacije na enem mestu.

Preventiva

Zdravljenje zob

Fiksna in snemna protetika

Zobna estetika