Pomembno obvestilo

Ambulatna v Dupleku je zaprta.

V kratkem bo na istem naslovu na volju nova koncesionarka.

Povezave do informacij o COVID-19:

- Republika Slovenija (portal GOV.si)

- Nacionalni inštitut za javno zdravje

 

Pokličite

02 22 81 500

Delovni čas

PON: 13.00 - 17.00 TOR: 8.00 - 12.00 ČET: 14.00 - 18.00 PET: 8.00 - 12.30

Storitve / Zdravljenje zob (kurativa)

Storitve

Zdravljenje zob (kurativa)

 • Plombiranje zob je najpogostejša storitev v zobni ambulanti. Poseg po potrebi ali želji pacienta opravimo v lokalni anesteziji.

  Amalgamske plombe so najbolj ekonomičen način popravila zadnjih zob, zato ste do njih upravičeni iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Amalgam se v zobozdravstvu uporablja od sredine 19. stoletja, ko ga je v današnji obliki skupaj z ustreznimi kliničnimi postopki uvedel oče moderne stomatologije G.V.Black.

  Estetska alternativa so bele, kompozitne plombe. Kompoziti so plastični materiali, ki z zmeraj novimi izboljšavami predstavljajo dobro rešitev za izgubljeno zobovino. Za popravilo zadnjih zob s belimi plombami je potrebno doplačilo, medtem ko ste do takih plomb na sprednjih zobeh upravičeni iz zdravstvenega zavarovanja.
 • Karies in poškodbe zob povzročajo spremembe na zobni pulpi (zobni živec). Nepopravljive spremembe vodijo v propad zobne pulpe. Takšno tkivo je potrebno iz zoba odstraniti in ga nadomestiti z ustreznim polnilnim materialom. To opravimo v postopku zdravljenja korenin. Po potrebi je postopek opravljen v lokalni anesteziji. Za končanje postopka zdravljenja je pogosto potrebnih več sej.

  Zdravljenju korenine obhodno sledi dograditev zoba in ostali rehabilitacijski postopki. Zdravljenje korenin je pravica iz zdravstvenega zavarovanja. V moderni stomatologiji je prišlo do razvoja novih materialov in tehnik, ki lahko izboljšajo prognozo obolelih zob. Bistveno pa se je s tem povečala cena zdravljenja. Za novejše postopke so zato marsikdaj potrebna doplačila.
 • Parodontalna bolezen je ob kariesu najpogostejši vzrok za izgubo zob. Bakterije v zobnih oblogah skupaj z vnetnim odgovorom našega organizma povzročajo zapleteno bolezen, katere posledica je izguba kostne podpore zoba. Ker bolezni praviloma ne spremljajo bolečine, so posledice za zob pogosto fatalne.

  Izgubo zob se da preprečiti z zgodnjim odkritjem in ustreznim zdravljenjem. V ambulanti izvajamo konzervativne postopke, kjer odstranjujemo zobne obloge. Pogosto je potrebno specialistično zdravljenje pri parodontologu.

  Novejše raziskave parodontalne bolezni kažejo, da je bolezen pomembnejša, kot so doslej mislili. Veliko število bakterij in mnogoterost vrst v zobnih oblogah lahko močno vpliva na celotno zdravje in lahko poslabša nekatera bolezenska stanja kot so diabetes, srčno-žilne bolezni in osteoporoza. Parodontalna bolezen je lahko razlog za prezgoden porod in nizko porodno težo otroka. Bakterije v oblogah so potencialno nevarne za bolnike z oslabljenim imunskim sistemom.
 • Je zadnja alternativa pri zdravljenju zob. Zmeraj se izvaja v lokalni anesteziji. Zapleteni klinični primeri so domena čeljustnih kirurgov.

  Izgubljene zobe je vselej smiselno nadomeščati.

S klikom na izbran gumb izberite eno izmed ostalih storitev, ki jih ponujamo, in pridobite vse informacije na enem mestu.

Preventiva

Zdravljenje zob

Fiksna in snemna protetika

Zobna estetika